Er zijn veel verschillende hypothecaire kredieten. Bij de aanvraag van een krediet is het verstandig de juiste keuze te maken. Er zijn een aantal zaken waar op gelet dient te worden.

De Aanbieder

Er zijn veel verschillende aanbieders die hypothecaire kredieten verschaffen. Gote bekende aanbieders zijn onder andere: ING, Argenta, Axa, Dexia, KBC en Fortis. Voordat u besluit een woonlening af te sluiten bij een van de vele aanbieders is het verstandig u eerst te verdiepen in de financiele stabiliteit van de bank.

Vaste of Variable Rentevoet

Een lening met een vaste rentevoet houd in dat de rentevoet gedurende de gehele looptijd onveranderd blijft. Het voordeel is dat er geen onaangename verassingen zijn. Het nadeel is dat u niet kunt profiteren van renteschommelingen die voordeliger uitkomen. Bij een variabele rentevoet is het omgekeerde het geval. Het grote voordeel is dat u wel kunt profiteren van een dalende rentevoet maar daar tegenover staat het grote nadeel dat u niet precies weet wat u maandelijks betaald, de rentevoet kan immers ook stijgen (de stijging is overigens meestal gebonden aan een procentuele bovengrens). Beide formules hebben dus hun eigen voor en nadelen.

Uw Situatie

Bij de beslissing een hypotheek af te sluiten dient u uiteraard ook uw eigen positie grondig te bestuderen. Hoeveel wilt u lenen? Past de aanschaf van een huis binnen uw budget? Heeft u een vaste baan? Verwacht u dezelfde baan te hebben in de toekomst? Hoe bent u verzekerd (arbeidsongeschiktheid)? Werkt uw partner? Wat zal de toekomstige waarde zijn van uw huis? Hoe zit het met de omgeving? Zijn er bouwplannen in de gemeente? Wat zijn uw vaste lasten in de toekoms? Wees zeer kritisch!

De meeste personen die financieel in de problemen komen na het aangaan van een hypothecaire lening zijn vaak niet kritisch genoeg geweest ten opzichte van hun eigen situatie. Ga niet in op “mooie praatjes” maar wees realistisch.

Hypothecaire Lening Simulatie

Nadat u alles goed heeft doorgenomen en vergeleken met elkaar is het tijd om een simulatie te maken. Door middel van simulaties kunt u makkelijk uitrekeken wat uw maandelijkse hypotheek kosten zullen zijn en tot welk bedrag u een woonlening kunt aangaan. Alle hypotheek aanbieders bieden u een mogelijkheid gratis en vrijblijvend een lening simulatie te maken.

Laat u goed informeren en vergelijk de gemaakte simulaties met elkaar. Zoals eerder is aangegeven zijn er meerdere factoren die u dient te overwegen bij uw besluit. Houd er rekening mee dat advies van een finaciele instelling niet altijd objectief is, het raadplegen van externe adviseurs en professionals is dus altijd aan te raden!

Meest Gebruikte Zoek Resultaten: